Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 035-6560675
  • info@herdink.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

AFM moet zich niet met pensioenstelsel bemoeien

De AFM hoort zich niet te bemoeien met de grondslag van ons pensioenstelsel, laat staan dat de AFM zou mogen uitdragen dat jongeren wel risicovoller kunnen beleggen.

"AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven wil kijken of iemand behoort tot een groep die lang leeft of tot een groep die korter leeft."

Wat hebben de Autoriteit Financële Markten en pensioenen met elkaar te maken? Een eenvoudig antwoord daarop zou kunnen zijn dat pensioenen ons allemaal aangaan en de AFM ons ook allemaal aangaat. En dat de AFM toezicht houdt op de financiële markten en de daarop aangeboden producten.

 

Toezichthouder AFM is een autoriteit met gedelegeerde toezichtsbevoegdheid en heeft veel macht. Het is belangrijk dat de AFM niet buiten haar toezichtsmacht treedt en haar macht goed, en dus betrouwbaar, gebruikt. Evenals een goed, althans betrouwbaar, pensioen voor ons allen belangrijk is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-06-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.